Boys in da house

Boys in da house (1997-99)

(Hette tidigare Boys rÂŽus)

Ett pojkbands uppgÄng och fall.

Det handlar om fem egotrippade pojkar som drömmer om kÀndisskap och berömmelse. De bildar ett pojkband och de övar sig pÄ att se snygga och sexiga ut pÄ scenen. Pojkarna tycker ha sig den perfekta blandningen av bandmedlemmar för att tilltala en bred publik av tjejer. En ska vara tuff "Bad boy", en annan 16 Är och oskuld "Baby boy". Den tredje Àr till för de snygga kristna flickorna "Gods boy" sedan behövs en vanlig ocksÄ, för att till tala de vanliga tjejerna "Game boy". För att bredda publikunderlaget har bandet Àven "Gay boy" för att vinna de homosexuella fansens hjÀrta. PÄ pappret ser der ut att vara det ultimata pojkbandet. Men tyvÀrr gÄr det inte som pojkarna skulle önska.
NÀr chansen kommer, med ett upptrÀdande pÄ en TV-gala, fÄr de hybris och allt annat Àn repetera blir viktigare. Pojkarna börjar diskutera hur man ska uppföra sig pÄ kÀndisfest och vad man ska göra med groupies samt fantiserar friskt om hur stora de kommer att bli. MotsÀttningarna mellan dem blir större och en knarkskandal leder till en splittring av bandet. Men lagom till TV-galan Äterförenas bandet och nu Àr det Boy Power som gÀller.
FörestÀllningen berör Àmnen som: droger, den uppblÄsta kÀndiskulturen samt killars förmÄga att hela tiden mÀta sig med varandra. Den totala förvirringen leder till ett koncentrerat kaos dÀr ingen Àr vinnare. DÀr finns bara förlorare och dÀr finner ni Boys In Da House. Pojkbandet som gud glömde.

Bakgrund:
Boys In Da House började spelas som smÄ sketcher i humorshow pÄ krogscenen Camarillo i Stockholm vÄren 1997 (dÄ ingick Àven Fredrik Lindström i ensemblen, vilket förklarar varför han finns med pÄ en av bilderna). Varje vecka spelades sedan en nyskriven humorshow med en följetongshandling för pojkbandet. Dessa sketcher sammansattes och gavs en röd trÄd som vÄren 1998 blev till en hel förestÀllning. FörestÀllningen speglar humoristiskt samtidsfenomenet pojkband och förebilderna liksom inspirationen kommer frÄn: Backstreet Boys, NKOTB, Spice Girls samt East 17 för att nÀmna nÄgra.
PÄ riksteaterns ungkulturdagar 1998 röstades Boys in da House fram som bÀsta förestÀllning.
Under hösten 1998 var förestÀllningen pÄ turné i Norrland och SmÄland. Under vÄren 1999 sÄ kablades en fejkad dokumentÀr ut i ZTV och TV 3. Hösten 1999 turnerades det i VÀstra Götaland i samarbete med Riksteatern.

Nyheter:

Som ett tioÄrsjubileum gick gruppen in i studio och gjorde jullÄten "Broken X-mas heart", dÀrefter Àven EM-lÄten "For the love of the game". Sedan tillkom Àven en hoppfull Obamatribut "(and the) Whole world will be watching", samt nu senast inför det kungliga bröllopet "The Royal Line", med gÀstsÄngerskan Viktoria Krantz Tocca. Alla (och en gammal video till "Girl") finns pÄ:

www.myspace.com/boysindahouse

Medverkande:
Urban Bergsten (Bad boy), Anders Ferm (Gay Boy), Staffan Fredén (Game Boy) Pontus Ströbaek (Gods Boy), Conny Gustavsson Petersén (Baby Boy)

Läs nćgra recensioner här
Titta i bildarkivet