Humorpiketen

Humorpiketen (1998)

Humorpiketen bestod av en blandning komiker som framförde nyskrivna sketcher och stå-upp skämt på löpandeband. Showerna framfördes på Camarillo, Stockholm, under söndag- och onsdagkvällar hösten 1998.
Grundtruppen bestod av komikerna: Anders Ferm, Urban Bergsten, Staffan Fredén, Pontus Ströbaek, Conny (Gustavsson) Petersén, Barry Paskin, Johan Glans samt Henrik Elmér.
Humorpiketen var ett forum där komikerna fick utrymme att testa de mest tillspetsade skämten till publikens förtjusning eller förtret. Komikerna alternerade med varandra och gästartister bjöds in för att förgylla kvällarna (bl.a Felix Herngren, Fredrik Lindström, Rachel Molin och Justine Kirk). Eftersom Humorpiketen framförde nyskriven och improviserad humor blev publiken viktig som humormätare.
Humorpiketens signum var att ta upp aktuella händelser, personliga värderingar samt kvalificerat struntprat som kom att spegla samtiden på ett rappt sätt. Humor är färskvara och på Camarillo var den lika färsk som fisken är när man köper den direkt av fiskaren istället för att gå omvägen via kyldiskarna på Konsum.

Titta i bildarkivet